خطر "افت فشار گاز" بیخ گوش پارس جنوبی
اقتصاد
بزرگنمايي:
راه ترقی - تسنیم /خطر افت فشار گاز، تولید پایدار از پارس جنوبی را تهدید میکند، با این حال اجرای پروژه مهم فشارافزایی پارس جنوبی در هالهای از ابهام فرار دارد.
روز دوشنبه (24 دیماه) تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در نشست بررسی عملکرد و بهرهدهی چاههای گازی میدان مشترک گازی پارس جنوبی در بخشی از سخنان خود گفت: "مخزن مشترک پارس جنوبی وارد نیمه دوم عمر خود شده است؛ بنابراین پارس جنوبی در این برهه به مراقبت و بهرهبرداری مطلوبتری نیاز دارد."
از آثار ورود مخزن پارس جنوبی به نیمه دوم عمر خود، افت فشار گاز تولیدی است که آثار آن در پارس جنوبی خود را نمایان کرده و خطر گسترش آن در آینده نزدیک وجود دارد.
در سال 1399، محمد مشکینفام، مدیرعامل وقت شرکت نفت و گاز پارس در این خصوص گفته بود: "ادامه کاهش فشار ناشی از تولید در میدان، بهتدریج در آینده نزدیک از نرخ تولید تعداد دیگری از این سکوها نیز کاسته خواهد شد؛ این کاهش ابتدا خیلی محسوس نخواهد بود، اما ظرف پنج سال آینده به نقطهای خواهیم رسید که این کاهش قابل توجه خواهد شد.
در واقع در سال 1399، مدیرعامل وقت شرکت نفت و گاز پارس از شروع قابل توجه افت فشار مخزن پارس جنوبی از سال 1404 هشدار داده بود؛ درحالی درآستانه شروع سال 1404 هستیم که موضوع مهم فشارافزایی پارس جنوبی همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
محسن پاکنژاد، وزیر نفت، شانزدهم دیماه در نشست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: " alt="راه ترقی" width="100%" />
درحالی که اسفندماه سال گذشته، قرارداد 20 میلیارد دلاری فشارافزایی پارس جنوبی با شرکتهای ایرانی امضا شد، اما این قرارداد هنوز وارد فاز اجرایی نشده است. هر روز که میگذرد، تأخیر در آغاز فشارافزایی پارس جنوبی میتواند امنیت تأمین انرژی کشور در آینده ای نزدیک را به خطر بیندازد، چرا که بیش از 75 درصد سبد تأمین انرژی کشور وابسته به گاز است و بیش از 70 درصد گاز کشور از پارس حنوبی تأمین میشود.
-
چهارشنبه ۲۶ دي ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۲:۱۱
-
۲۸ بازديد
-
-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1013847/